31 de gener 2012

ASSEMBLEA DE PROFESSORAT ‘EN CATALÀ’

 




ASSEMBLEA DE PROFESSORAT ‘EN CATALÀ’ a les PITIÜSES DIMECRES 8 DE FEBRER DE 2012 a les 18.00h a LA SEU DE L’STEI-i de PITIÜSES C. de Madrid 7, 1r 4a. Eivissa.
Tlf: 971303912

El Govern de les Illes Balears vol modificar la Llei de Funció pública, per poder llevar el requisit del coneixement del català a l’accés i a la provisió de places a la funció pública; de fet ja n’ha presentat l’avantprojecte. No afecta la funció docent, però sí la de l’Administració autonòmica.

També té intenció de fer un nou decret amb la voluntat de substituir el “Decret de mínims”.

El Govern de les Illes Balears, a mans del Partit Popular, vol que la llengua catalana deixi de ser la llengua vehicular ens els centres escolars. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears valora negativament que el decret digui que la llengua catalana sigui preferent als centres educatius, una sentència que el Govern de Bauzá aprofita per accelerar el procés de substitució lingüística de la nostra llengua a les escoles de les nostres illes.

El PP també vol posar en marxa la lliure elecció de llengua. Ningú no pot donar l’esquena a una de les llengües oficials de la comunitat. I a més a més els alumnes podrien ser segregats per raó de llengua, amb el trencament de la convivència que aquest fet suposaria.

Totes les mesures proposades per aquest Govern del PP van encaminades a fer desaparèixer la llengua catalana dels àmbits socials on ha estat present, a pesar de les dificultats, al llarg de tots aquests anys.

Per parlar d’aquestes i d’altres qüestions però, sobretot, per acordar línies de feina i estratègies de futur et convocam a l’assemblea de dimecres.



31 de gener de 2012

STEI-i Pitiüses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada