10 de gener 2012

ITINERARIS GUIATS: UN PASSEIG PER LA HISTÒRIA DE LA CIUTAT

L’Institut d’Estudis Eivissencs, en col·laboració amb el centre municipal Madina Yabisa, ofereix itineraris guiats temàtics per Dalt Vila als seus socis i sòcies, i a l’alumnat dels Cursos de Català per a Adults, amb l’objectiu de donar a conèixer diferents aspectes de la ciutat històrica.
Les visites seran gratuïtes. Aquelles persones interessades s’hauran d’inscriure prèviament a l’IEE (places limitades).



DIUMENGE 29 DE GENER: RUTA BÀSICA
Introducció a l’evolució històrica de la ciutat i als seus recintes fortificats a partir de la visita als centres museïtzats: Centre d’Interpretació Madina Yabisa, Baluard de Sant Jaume i Baluard de Sant Pere.

El Centre d’Interpretació de Madina Yabisa es troba en l’antiga casa de la Cúria, a prop de a plaça de la Catedral. L’edifici es construí aprofitant les estructures de la muralla andalusí, i les seues restes han estat incorporades al centre; així, i amb l'ajuda de tecnologia audiovisual, els visitants coneixeran la història de l'illa i l'evolució urbana de la ciutat d'Eivissa. 
Els baluards museïtzats es situen en el front sud-oest de la fortificació renaixentista. El Baluard de Sant Jaume s'ha centrat en la tecnologia militar (es fan servir panells explicatius, maquetes, i altres rèpliques de peces militars, canons i altres armes, o armadures), amb la voluntat de fer entendre el valor tècnic i enginyós de la fortificació renaixentista. 
El Baluard de Sant Pere té com a tema central la construcció de les murades al segle XVI. Es donen a conèixer els personatges que intervingueren en l’obra: enginyers, governadors, mestres d’obra, a més de situar el visitant en el context general de l’època i els esdeveniments que van incidir en l’execució de les muralles.
El punt de trobada serà la plaça de la Catedral, a les 10h. Es finalitzarà la visita al Portal de ses Taules.


Dissabte 25 de febrer: LES MURALLES MEDIEVALS
Diumenge, 25 de març: LES MURALLES RENAIXENTISTES
Dissabte, 14 d’abril: ELS EDIFICIS EMBLEMÀTICS
Diumenge, 27 de maig: ELS CARRERS DE DALT VILA
Dissabte, 16 de juny: LA CIUTAT CAP AL MAR

Institut d'Estudis Eivissencs
Entitat d'Utilitat Pública
info@estudiseivissencs.cat
TL-FAX: 971 31 27 75 
http://www.estudiseivissencs.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada