25 d’octubre 2011

26 d'octubre, EL CATALÀ EN L'ENSENYAMENT

Amb motiu del 25è aniversari de l´aprovació de la Llei de Normalització Lingüística a les Illes Balears, l´Institut d´Estudis Eivissencs ha organtizat dues taules redones: el dimecres, 26 d´octubre, El català en l´ensenyament, i el dijous 27, El català en la societat.

El Parlament de les Illes Balears va aprovar el 29 d´abril de 1986, per unanimitat, la La Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears. Aquesta llei, fruit del consens entre tots els partits, va néixer uns objectius fonamentals: fer efectiu l´ús progressiu i normal de la llengua catalana en l´àmbit oficial i administratiu; assegurar el coneixement  i l´ús progressiu del català com a llengua vehicular en l´àmbit de l´ensenyament; fomentar l´ús de la llengua catalana en tots els mitjans de comunicació social i crear la consciència social sobre la importància del coneixement i l´ús de la llengua catalana per tots els ciutadans.

Amb aquestes jornades, a les que s´ha convidat representants de diversos àmbits (professorat, FAPA, sanitat, CAEB, Consell Escolar Insular, Delegació d´Educació) l´IEE vol fer balanç de les mesures portades a terme al llarg d´aquests 25 anys.
 
Les taules redones se celebraran al Club Diario, a les 20h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada