27 d’octubre 2011

PROGRAMA DE PADRINS LINGÜÍSTICS

Estimats professors/es de l’IES Sa Colomina,
Des de la Comissió de Normalització Lingüística volem informar-vos de l’inici del programa de padrins lingüístics.
Com bé sabeu, l’arribada d’alumnat nouvingut és constant al nostre centre. Per això, volem iniciar una experiència que ja es du a terme a altres centres i que ha obtingut resultats molt interessants.
QUÈ ÉS? A QUI VA ADREÇAT?
El programa de padrins lingüístics consisteix a adjudicar voluntaris lingüístics a l’alumnat acabat d’arribar, o que ja du un temps al nostre centre i encara no s’ha integrat satisfactòriament amb els seus companys.
QUI POT SER PADRÍ LINGÜÍSTIC?
Qualsevol alumne catalanoparlant, company de l’aula ordinària que aculli i acompanyi amb dedicació especial l’alumne nouvingut.
QUÈ FA?
Els padrins, mitjançant un contracte, es comprometen a parlar a l’alumne nouvingut sempre en català, a fer-li entendre què demana el professorat, i en general, a ajudar aquestos alumnes en la seva integració al centre.
QUANT DURA?
Aquest programa s’anirà revisant periòdicament, i en principi tindria una duració trimestral que es podria prolongar si fos necessari.
QUINS PROFESSORS HI COL·LABOREN?
El tutor i tot l’equip educatiu del grup on hi són els alumnes nouvinguts i els seus padrins, s’encarregarien  de supervisar la feina del padrí lingüístic, que com a compensació, rebria un diploma en finalitzar la seva tasca i igualment podria pujar nota en les assignatures que els diferents departaments didàctics consideressin oportú.
En qualsevol cas, els diferents membres de la Comissió de Normalització Lingüística ja us informaríem personalment dels alumnes que inicien aquesta experiència.
Agraïm la vostra col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada